Om Kullabygdens Vanilj & Choklad

En bit av Italien i hjärtat av sköna Kullabygden.

En bit av Italien i hjärtat av sköna Kullabygden. I vår butik tillverkar vi glass och chokladprodukter av hög kvalitet. Vi inspireras av människor som älskar mat och livet. Vi tar råvaror från närområdet, hyllar lokalt odlat, ekologiskt och regionalt. Vi skapar och kokar ihop kombinationer och kreationer. Färger och former som är naturliga. Hos oss är det naturliga och äkta en förutsättning. Både när det handlar om råvaror och atmosfär.

På Bruksgatan 36 i Höganäs vid Magasin 36 ligger Kullabygdens Vanilj & Choklads trevliga butik. Välkommen in på ett besök.

Om Johan. Född och uppvuxen i Kullabygden. Utbildad till kock, konditor och bagare. Vägen hit var inte direkt spikrak men sådant är livet. Älskar mat, människor, resor och min underbara familj. Under alla mina år som aktiv i branschen så har jag drömt om att få driva något eget med kärlek till det jag älskar där smaken ska vara i centrum.

Butik.

Välkommen in i butiken, känn doften av choklad och botanisera bland praliner, kolor, fudge och gelato från vår egen småskaliga tillverkning. Vi server gott italienskt kaffe och du är välkommen att slå dig ned vid bardisken eller på den soliga bänken på framsidan, för att ta en liten paus.

Choklad.

I vår pralindisk finner du ett 30-tal olika praliner. Du kan välja att få dina praliner i en liten påse eller en vacker presentask. Smakerna varierar efter säsong, efterfrågan, och tillgång till råvaror. Utöver våra egna produkter säljer vi också choklad från olika delar av världen. Här väljer vi att jobba med erkända företag som bl.a Belcolade, Cacao Barry, Callbauet, San José, Valrhona och Zotter.

Gelato.

En riktigt god gelato eller sorbet ska vara smakintensiv och len som sammet. För att lyckas krävs goda, naturliga och gärna närproducerade råvaror, passion och lite magi. Vi gör klassiska smaker som vanilj, choklad, citron och hasselnöt (nocciola), men utvecklar också konstant nya smaker och smakkombinationer efter säsong. I glassdisken finns alltid 4 olika sorters sorbet och 8 sorters gelato att välja bland, till din våffla eller bägare. Vi har även praktiska frigolitförpackningar, om du vill välja smaker från disken att ta med dig. I vår frys finner du dessutom ca. 20 olika sorters färdigpackad glass. Välkommen in!

Innehåll och allergiinformation.

Sorbet är mjölkfri, vegansk och görs av frukt, bär, socker och en liten mängd
växtfibrer och växtprotein.

Gelato är en mjölkbaserad glass med låg fetthalt (4-8%). Till basen tillsätts
frukt, choklad, nötter eller annan smaksättning. Som konsistensgivare används
två olika ätväxtprodukter, vilket gör att vår gelato i princip alltid är äggfri
(enstaka undantag finns). Vi använder inga färgämnen eller smakförstärkare av
något slag.

När vi tillverkar gelato gör vi alltid sorbet först på dagen och gelato med nötter
sist på dagen, för att minimera risken för att vanliga allergener förekommer där
det inte är meningen. Dock finns t.ex. nötter och mjölk i lokalen, så vi kan inte
garantera helt nötfria produkter.

Fråga oss alltid om du är allergisk mot något, så hjälper vi dig!

Kontakta Oss

Är du intresserad av en provning, ett besök eller har du frågor om våra produkter, tveka inte att kontakta oss!

vanilj och choklad kullabygden höganäs praliner glasstillverkning kurser

Kontakta oss!
För att nå oss är det säkrast att ringa eller maila. Hör ni inte av oss inom 24 timmar så kolla så vi inte hamnat i din skräpkorg!


Epost vaniljochchoklad@telia.com Telefon 0709447987.